Erdhi shtatori, komiteti i eksperteve rikthen kufizimet dhe karantinen

0
127

Komiteti Teknik i Ekspertëve vendosi këtë të hënë ndryshimin e masave anti-Covid. Kështu, duke filluar nga 1 shtatori, ora policore do të shkojë në 23:00 deri në orën 06:00.

Nga data 6 Shtator qytetarët që hyjnë në Republikën e Shqipërisë, duhet të paraqesin certifikatën e vaksinimit; të kenë testin PCR negativ brenda 72 orëve ose testin rapid brenda 48 orëve. Kjo është e vlefshme edhe për ata qytetar që kalojnë tranzit në Shqipëri.

Qytetarët që kthehen në Shqipëri dhe nuk kanë një nga këto dokumente, duhet të vetëizolohen për 10 ditë dhe të njoftojnë autoritetet.

-Vaksinim të detyruar për grupet më të riskuara, stafet mjekësore, arsimtarët dhe studentët.

Shkruaj nje koment