Euractiv shkrim per incineratoret

0
162

Gjykata pranoi një ditë më parë kërkesën e prokurorisë për të dërguar në gjyq ish-ministrin e Mjedisit, Lefter Koka, ish-deputetin Alqi Bllako dhe disa biznesmenë të përfshirë në aferën e inceneratorëve.

“Euractiv”, referuar çështjes së inceneratorëve, shkruan se hetimet e kryera zbuluan se kontratat do të paguheshin për çdo ditë që inceneratorët nuk digjnin mbetje, edhe gjatë fazës së ndërtimit. Kjo ka bërë që miliona para të taksapaguesve të futen në to, në dobi të atyre që qëndrojnë pas tyre, pa asnjë pengesë për rezultatin.

Ndërkohë që gjykimet vijojnë, qeveria vijon të paguajë koncesionet sipas kushteve të kontratave, me arsyetimin se nuk mund t’i shkelë ato, pikë që është kontestuar nga ekspertët ligjorë vendas. BE-ja i ka bërë vazhdimisht thirrje qeverisë që të hetojë plotësisht skandalin e inceneratorit dhe të sjellë para drejtësisë të gjithë ata që janë përfshirë

Çështja për inceneratorin e Elbasanit do të shqyrtohet në Gjykatën Speciale të Shkallës së Parë për Korrupsionin dhe Krimin e Organizuar dhe ka të bëjë me akuzat ndaj ish-ministrit të mjedisit Lefter Koka, ish-deputetit Alqi Bllako, pesë zyrtarëve dhe biznesmenëve Mirel Mertiri, Klodian Zoto dhe Stela Gugallja. Ndaj kallëzimit penal janë edhe kompanitë Albtek Energy dhe Integrated Technology Services.

Sipas aktakuzës, zyrtarët qeveritarë kanë dhënë një koncesion përmes prokurimit të paparalajmëruar duke përdorur një metodë prokurimi që nuk parashikohet në legjislacionin e prokurimit publik.

Shkruaj nje koment