Europa ne krize per punonjes, ekspertet:Do te rritet emigracioni nga Shqiperia

0
101

Shtetet europiane po vuajne nga mungesa e fuqise punetore dhe kjo mund te nxise edhe me tej emigrimin ne Ballkanin Perendimor, vecanerisht ne Shqiperi. Paralajmerimi vjen nga Instituti i Vjenes per Studime Ekonomike Nderkombetare ne nje raport mbi ndikimin e plakjes se popullsise te tregu i punes. Ekspertet kerkojne nderhyrjen e qeverise dhe sipermarrjeve per ta bere me terheqese punen, pasi ne te kundert efektet e largimeve do te jene te renda. Sipermarrja ne vend prej kohes ka ngritur alarmin per fuqi punetore. Ne kushtet e thellimit te emigracionit, bizneset mund te perballen deri ne pamundesi per te ushtruar aktivitetin.

Shkruaj nje koment