FBI kontroll ne shtepine e Biden

0
121

FBI ka kryer kontroll në shtëpinë e presidentit të SHBA, Joe Biden në Delaware si pjesë e një hetimi për dokumente të klasifikuara, thotë avokati i tij.

Në një deklaratë, avokati i Biden tha se kërkimi ishte “planifikuar” me “mbështetjen e plotë” të presidentit.

CBS ka raportuar se hetimi ka të bëjë me një hetim më të gjerë në trajtimin e dokumenteve të klasifikuara.

FBI nuk ka komentuar mbi kërkimin.

Duke qenë se kërkimi ishte konsensual, nuk u kërkua asnjë urdhër bastisjeje. Avokati i zotit Biden, Bob Bauer, tha se kontrolli u krye “pa njoftim paraprak publik” në interes të “sigurisë operacionale dhe integritetit”.

Kërkimi është i fundit në një seri të kryer në vende të ndryshme, pas zbulimit të dokumenteve të klasifikuara në Qendrën Penn Biden – një hapësirë oficeri – në Uashington DC në nëntor.

Shkruaj nje koment