Festivali Konteporan Ndërkombëtar i Tiranës nis aktivitetin ,zbulohen performancat artistike

0
304

Fillon dita e parё e festivalit  konteporan ndërkombëtar i Tiranës i organizuar nga VIZART, mbështetur nga Kongresi Rinor Kombëtar në kuadër të programit “Tirana Kryeqytet Europian i Rinisë 2022”, sjell tre ditë të mbushura me aktivitete në Tiranë, ku të gjithë dashamirësit e artit dhe pas  do të mund të njihen me punimet më të mira të artistëve vendas dhe të huaj.

Helidon Haliti, kuratori i këtij festivali, bën të ditur se  aktiviteti do të nisë me dy performanca mjaft të bukura nga artisti i njohur Henri Nimani.

“Në orën 10:00 përballë mozaikut të Muzeut Kombëtar, të gjithë artdashësit do të mund të shohin “Xhirafat e mia” skulpturë, ndërsa në orën 19:30 buzë liqenit Artifial të Tiranës do të ketë videoperformanca nga artistja “ANGELX”.

Festivali do të vijojë të hënën me dy ekspozitat e para te galeria GAT në oren 11:00, ku të pranishëm do të jenë dhe mjaft personalitete të njohura të kulturës shqiptare, por jo vetëm. Ndërsa në orën 18:30 do të zhvillohet ceremonia zyrtare e festivalit me ekspozitën në Muzeun Kombëtar. Ceremonia do të vijojë dhe me ndarjen e çmimeve ku  të ftuar janë personlitete nga vendi dhe bota…”, bëri të ditur Haliti.

Festivali do tё vazhdojё tё martёn ,si dedikim pёr studentёt. “Do të jenë këta të fundit të cilët do të realizojnë demostrime të ndryshme në qendrën COD pranë Kryeminstrisë. Studentë të universiteteve të ndryshme nga Shqipëria, Kosova, Bullgaria, Maqedonia e Veriut, Italia e më gjerë, do të demostrojnë në 4 salla të ndryshme punimet e tyre artistike.”, sqaron kuratori i fesitvalit.

Festivali i Konteporan Ndërkombëtar i Tiranës do të qëndrojë i hapur për publikun në Muzeun Historik Kombëtar dhe Galerinë e Artit të Tiranës nga data 16 – 27 Maj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here