Fier: Zgjohet prefekti Baki Bala, mbledh vartësit për zjarret dhe kanabisin

0
185

Sasitë e fidanëve të hashashit të gjetur nga policia pak ditë më parë si dhe sot në toka private dhe shtetërore, zjarret e shumta të rëna në qarkun Fier kanë alarmuar prefektin e qarkut Fier Baki Bala i cili ka mbledhur në një takim në prefekturë drejtuesit e instirucioneve pasi jemi dhe në stinën e nxehtë të verësBala ka pohuar qe qarku i Fierit është qarku më problematik me zjarret e rëna në të gjithë vendin pasi sa hynë në Urën e Rrogozhinës e deri në kufi me Tepelenën cdo ditë ka zjarrePrefekti Bala ka pohuar faktin duke treguar shkaqet që sipas tij personat i bien shkurtë, e djegin tokën dhe nuk e pastrojnë apo ta punojne. Shkaqet sipas tij janë se : duan toka të reja, probleme pronësie apo pakujdesia. Balaj pohoi se demet jane shumë të mëdha si për bashkute ashtu dhe për personat pasi kur digjet një pyll apo tokë me ullinje duan shumë vite të vijnë në këtë gjendje që jane.Për ujë të ftohtë Prefekti Bala ka bërë disa drejtues kur ka pohuar se në kohën kur IKMT shkonë për të prishur një ndëetim pa leje do të thotë se IMT në bashki se ka prishur se mundë të ketë bër pazar me pronarin. Kur policia shkon e gjen hashash të mbiellë në toka shtet apo private do të thotë se keyepleqtë apo i spektora te zonave e dinë por mund te kenë bërë pazare që nuk i kanë shkulurPrefekti ka kerkuar raportim te situates aktuale nga drejtuesit e instirucioneve.

Shkruaj nje koment