Filmat që tregojnë se Gary Oldman është një prej aktorëve më të mirë

0
143

Gary Oldman, është anglezi që rrëmbeu vëmendjen e publikut dhe kritikës me rolin e Churchill në ‘Darkest Hour’ në ndarjen e çmimeve Oscar. Përpos punës së jashtëzakonshme të grimit, ishte Oldman ai që kishte përvetësuar në çdo qelizë personazhin për të ‘hipnotizuar’ shikuesin. Nga zëri, e deri tek plastika, vështirë të bëje dallimin mes Churchill dhe aktorit.

Është e zakonshme që filmat biografikë t’i sjellin statujën Oscar aktorëve në rolet kryesore, por Oldman nuk përfshihet fort në këtë kategori.

Puna dhe kontributi i tij si aktor në kinema është i pamohueshëm e Churchill nuk është i vetmi rol ku aktori na ka lënë gojëhapur.

Personazhi i antagonistit në ‘Leon, The Professional’ mbetet ikoniku, ashtu sikurse transformimet në të tjera prodhime ndër vite na kanë dhënë bindjen se Oldman e ka rrëmbyer Oscar-in e tij që në fillimet e karrierës.

Ja disa nga rolet më të spikatura të anglezit, që do t’ju bëjnë të kuptoni pse statuja e fituar është më shumë se e merituar.

Meantime

Sid and Nancy

 

State of Grace-1990

True Romance

The Book Of Eli

 

Leon The Professional

The contender

Immortal Beloved me rolin e Bethoven

The Fifth Element

Hannibal

Harry Potter -The-Prisoner Of Azkaban 2004

Dracula

The dark knight- Batman Trilogy

Darkest Hour – Churchill

Shkruaj nje koment