FMN: Një e treta e ekonomisë globale do të jetë në recesion këtë vit

0
97

Një e treta e ekonomisë globale do të jetë në recesion këtë vit.

Kështu ka paralajmëruar kryetarja e Fondit Monetar Ndërkombëtar.

Kristalina Georgieva tha se viti 2023 do të jetë “më i ashpër” se viti i kaluar pasi SHBA, BE dhe Kina i shohin ekonomitë e tyre të ngadalta.

Lufta në Ukrainë, rritja e çmimeve, normat më të larta të interesit dhe përhapja e Covid në Kinë po rëndojnë mbi ekonominë globale.

Në tetor, FMN uli perspektivën e rritjes ekonomike globale për vitin 2023.

“Ne presim që një e treta e ekonomisë botërore të jetë në recesion”,  tha Georgieva në programin e lajmeve të CBS Face the Nation.

Më tej ajo paralajëmroi se  paralajmëroi se Kina, ekonomia e dytë më e madhe në botë, do të përballet me një fillim të vështirë të vitit 2023.

Shkruaj nje koment