Fondacioni Kondrad Adenauer organizon Konferencen Rajonale te Politikave Shendetesore, Basha dhe Shehu pjesmarres dhe referues

0
107

Ish ministri i shendetesise Tritan Shehu, ne nje postim ne fb ka bere me dije pjesmarrjen e tij dhe te kryetarit demokrat Lulzim Basha ne Konferencen Rajonale te Politikave Shendetesore te organizuar nga Fondacioni Gjerman Kondrad Adenauer, ku edhe referuan me fjalen e tyre. Nder te tjera Shehu thekson se “Ne konference jo vetem u evidentua realitet, qe fatkeqesisht e rendisin vendin tone ne fund edhe te Rajonit, por u diskutua qartesisht per alternativat, projektet si dhe per domosdoshmerine e bashkepunimit te ngushte Rajonal”. Per me teper ndiqni te plote postimin e tij: Pagat e mjekeve do te fillojne nga 1200 E, te infermereve nga 700 E.
Medikamente te nivelit europian, siguri e cilesi e tyre.
Nje liste rimbursimi e pasur ne numer e alternativa, me nivel te larte rimbursimi, e sigurte per qytetarin dhe e gjere per vendimarjen e mjekut.
Fund varferise Afrikano Qendrore te sistemit tone shendetesor dhe financimit anti social te shendetesine.
Ndalim perfundimtar i te gjitha skemave te PPP qe jane korruptive, jo eficiente e jo trasnparente- vendosje e standarteve europiane edhe per ato.
Sistemi shendetesor paresor e spitalor do te jete afer qytetarit duke e vendosur ne qender te tij pacientin, i cili edhe do te zgjedhe lirshem sherbimin qe desheron.
“Privati” do te jete pjese e sistemit duke u vene ne funksion te publikut te gjere.
Fund i centralizmit bolshevik te sistemit tone shendetesor, e lidhur kjo me interesa politike e korruptive; decentralizim e autonomi atij.
Stimulim i zhvillimit profesional, teknologjik, interesit te mjekeve e personelit, dinjitet per ata.
Personeli do te jete bashkeautor i reformes sone shendetesor, qytetari e pacienti nje konsulent i cmuar i saj.
Keto ishin disa nga kolonat programore te zhvillimit te sistemit tone shendetesor, qe u shprehen gjate fjales se Kryetarit Basha ne analizen qe ai i beri, gjendjes e perspektives.
Dje u zhvillua Konferenca Rajonale e Politikave Shendetesore, Realitetit e Sfidave e organizuar nga Fondacioni Kondrad Adenauer ne Tirane.
Ne konference jo vetem u evidentua realitet, qe fatkeqesisht e rendisin vendin tone ne fund edhe te Rajonit, por u diskutua qartesisht per alternativat, projektet si dhe per domosdoshmerine e bashkepunimit te ngushte Rajonal.
Desheroj se pari te falenderoj Fondacionin, ekspertet e shquar te tij Z. Henze, Prof. Michel etj, pjesemaresit e gjere nga Rajoni e vendi, lektoret e shkelqyer, te gjithe pjesemaresit.

Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu
Fotografia e Tritan Shehu

Shkruaj nje koment