Garo ofron përrallat e vëllezërve të Dropullit

0
408

KRENARI DROPULLITE

Nga Achileas Garos

Vëllëzërit Jakob (Jacob Ludwig Carl Grimm) dhe Vilhelm (Wilhelm Carl Grimm) ishin dy përrallëtarë të shquar gjermanë, jashtëzakonisht popullorë e të kënduar, në shekullin XVIII.

Me ta krenohen gjermanët.

Por ne na vijnë anash Gjermania tok me vëllëzërit Grim.

Sepse kemi ne në Dropull dy vëllëzër, përrallat e të cilëve, sidomos në prag fushatash elektorale, i bëjnë vëllëzërit Grim të ngjajnë me kalamaj kopshti.

Dhe meqënëse po afrohen zgjedhjet kanë për të na dëgjuar veshët e kanë për të na parë sytë.

 

Shkruaj nje koment