Gazment Bardhi: Skandal shtetëror, maskat e mjekëve të skaduara që në 2011

0
91

Pas përhapjes së epidemisë së Koronavirusit edhe ne Shqipëri ka patur reagime të shumta.
Ndërkohë që Përfaqësuesit e Grupit të Punës ngritur pranë Partisë Demokratike për monitorimin e situatës me Koronavirus, Gazment Bardhi, Albana Vokshi dhe Bardh Spahia, po inspektuan masat e marra në Qendrën Shëndetsore të Kamzës.
Bardhi tha se “kemi qenë në disa qendra shendetësore”. Ai tha se “qeveria kishte deklaruar se kishte shpërndare maska për përsonelin mjekësor, por që nga përdorimi i këtyrë maskave mjakët dhe infermerët kanë patur irritim në fytyrë.
Sipas tij “sot jemi njohur me nje fakt kriminal nga ana e Ministrisë së shendetësië”. “Dhe si i shikojmë që data e skadencës për maskat është 20 dhjetor 2011.
“Këto janë mbetje mjekësore që do te duhet të ishin asgjësuar dhe aspak mjete mbrojtëse”.
“Ministra e Shendesisë është përfshirë në një skenar kriminal duke u dhënë mjekëve mbetje spitalore që do te duhet te ishin asgjësuar.
Bardhi i bëri thirrje Prokurorit të Përgjitshëm sepse ky është një krim i rëndë shtetëror ku është përfshirë Ministrja e Shendetësisë.
Duhen fonde financiare për të kompletuara mjekët, tha ai.
Qeveria të lërë propagnëdën dhe të marrë të gjithë masat për të mbrojtur mjekët dhe kështu duke mbrojtur të gjithë qytetartë shqiptarë.
Prokurori i Përgjithshëm të urdhëroje të sekuestrojë në cilesin e provës të gjithë kutitë e skaduara të mbetjeve spitalore që mjekëve u janë venë në dispozicion si maska mbrojtëse.

Shkruaj nje koment