Gërvalla për deklaratat e Ramës: Kosova është shtet i pavarur, sovraniteti nuk duhet të diskutohet nga askush

0
111

Ministrja e Jashtme e Kosovës, Donika Gërvalla gjatë takimi me homologët e Ballkanit Perëndimit dhe BE-së në kuadër të Procesit të Berlinit, u pyet edhe për deklarata e kryeministrit Rama të bëra kundrejt Kosovës.

Ajo tha se veriu është pjesë e Republikës së Kosovës dhe kjo e fundit është një shtet sovran dhe i pavarur.

“Veriu është pjesë e Republikës së Kosovës, e një shteti sovran dhe të pavarur dhe Republika e Kosovës është pjesë e bashkësisë ndërkombëtare e njohur nga më shumë se 115 shtete të botës. Sovraniteti nuk duhet të diskutohet nga askush. Ne kërkojmë nga Serbia ta njohë realitetin e këtij vendi. Nganjëherë ka deklarata që na habisin shumë. Nuk dua t’i kontribuoj shtimit të keqkuptimeve.

Shkruaj nje koment