Gjetja e shqiptarëve në Belgjikë, kthejnë qebatoret në plantacion droge

0
172

Një raportim anonim në policinë belge vuri në lëvizje autoritetet për të gjetur një plantacion kanabisi në një dyqan të zbrazët fast food-i në Rechtestraat në Lille

Mediat e huaja raportojnë se policia fillimisht hetoi ndërtesën me një kamerë termike. Hetuesit bastisën edhe ish-restorantin e qebapëve në qendër të Lille. Policia zbuloi aty një plantacion kanabisi me gjithsej 1045 bimë kanabis, të shtrira në katër dhoma kultivimi. 

Ndërtesa përmbante kontejnerë për rritje për një total prej 3,374 prerje të bimëve kanabis. Energjia elektrike ishte marrë ilegalisht nga rrjeti.

Një 35-vjeçar O. K., shqiptar i cili ndodhej në pallat në momentin e kontrollit është arrestuar dhe marrë në pyetje nga policia. Ai deklaroi se plantacioni ishte tashmë në përdorim që prej dhjetorit 2022. Sipas hulumtimit, të ardhurat totale arritën në 300.960 euro.

Ai ka caktuar si bashkëpunëtor një tjetër bashkatdhetar, 28-vjeçarin A. M., për t’u kujdesur për bimët e kanabisit. Gjykata dënoi O. K. dhe A. M. me 30 muaj dhe 40 muaj respektivisht. 

Të dy duhet të paguajnë gjithashtu një gjobë prej 8.000 euro. Gjykata ka konfiskuar një fitim kapital prej 100 mijë eurosh.

Shkruaj nje koment