Gjirokaster/ Aktivitete ne Diten Nderkombtare te Shkabave/ Shpendet ne rrezik zhdukjeje

0
151

Ne diten nderkombtare te shkabave ne Gjirokaster eshte zhvilluar nje aktivitet nga shoqata AOS. Kjo dite ka per qellim ndergjegjesimin e popullates ne ruajtjen e ketij shpendi si dhe rendesine qe ka per ekosistemin tone.
Sipas Kristi Bashmili nga shoqata AOS te tilla aktivitete luajne nje rol te vecante e te domosdoshem per tu njohur banoret me kete lloj shpendesh sikurse eshte Kali i Qyqes qe jane ne rrezik zhdukjeje, eshte nje fat qe e kemi ne territorin e Gjirokastres ne luginen e Drinos. Gjetja e ketyre shpendeve ne territorin e qarkut Gjirokaster shihet si nje mundesi per zhvillimin e turizmit ne keto lugina.

Shkruaj nje koment