Gjirokastër/Mbahet mesha e Krishtlindjeve,besimtarët urojnë njëri -tjetrin për një vit më të mirë!

Krishti u ngjallë!

Në katedralen ortodokse “Ngjallja e Krishtit” në Gjirokastër është mbajtur në orët e para të mëngjesit mesha e Krishtlindjeve . Një festë e cila kremtohet në të gjithë botën.Në Gjirokastër të shumtë kanë qenë besimtarët të cilët kanë ndjekur këtë meshë së bashku mes shumë urimesh për një vit më të mirë më të lumtur e më të begatë.

Festa e Krishtlindjeve është një nga kremtet më të rëndësishme në kalendarin e festave të krishtera. Ajo kremtohet dhe festohet çdo datë 25 dhjetor dhe në të kujtohet lindja e shpëtimtarit Jezu Krisht. Pas Pashkëve është festa më e rëndësishme për të krishterët.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment