Gjirokastër /Panairi i Ushqimit ,prodhuesit e vegjël ekspozojnë produktet organike

0
48

Është zhvilluar mesditën e sotme në ambjentet e shtëpisë së Zekateve ,Panairi i Ushqimit bio 2019 .Një iniciativ e tregtarëve të vegjël njëherazi edhe prodhues të qarkut Gjirokastër mbështetur nga dy organizatat FAO dhe Slow Food . Qëllimi i aktivitetit ishte promovimi i i produkteve organike ,bio të qarkut dhe gatimet tradicionale .Ndonëse të paktët në numër të pranishmit kanë patur mundësinë të degustojnë gatime të ndryshme të zonave dhe krahinave si ato të Lunxhit ,të Tepelenës apo Përmetit .

Ushqimet organike pjesë e rëndesishme e kulinarisë që duhet të ketë çdo bujtinë apo restorant,kjo nismë synon të bëhet e veçanta e ofertës turistike në gjithë qarkun e Gjirokastrës.

Shkruaj nje koment