Gjirokaster/ Turizmi i penalizuar nga Covid19, operatoret te dorezuar para falimentimit

0
109

Turizmi u godit me se shumti nga pandemia Covid19.Ne Gjirokaster operatoret turistik thone se demi i shkaktuar nga kjo gjendje eshte miliona leke.Pergjate dimrit kishin investuar per te rritur standardet e hotelerive, bujtinave e sherbimeve ne keto te fundit duke shpresuar se keto para do tu riktheheshin me nisjen e sezonit veror i cili der ne ato muaj premtonte frekuentueshmeri. Por karantina, mbyllja e papritur e kufijve nga virusi i cili po kercenon gjithe boten, penalizoi dhe keta te fundit. Ndonese qeveria e ministria e turizmit vendosi te shtyje sezonin turistik edhe gjate muajve te vjeshtes , mbajtja mbyllur e kufijve nga ana e BE vazhdon te jete problem. Siç dhe operatoret turistik pohojne asgje nuk mund te jete si mepare.Turizmi behet vetem me te huaj te pakten ne qytetin e gurte , ku deri tani ka shenuar numrin me te ulet te vizitoreve.Sipas te dhenave deri tani nga periudha janar-korrik vetem 1500 turiste kane vizituar Gjirokastren dhe keta duke bere nje vizite te shkurter çka nuk favorizon keto subjekte qe kane hoteleri e sherbime te tjera.Nga ana tjeter nje numer i madh pronotimesh jane anulluar kjo per shkak te frikes se virusit.E ndersa shifrat e te prekurve rriten , keta te fundit po e humbasin gjithnje e me shume shpresen se do te riaktivizojne aktivitetet e tyre duke iu dorezuar falimentit .

Shkruaj nje koment