Gjirokastra e braktisur ne krize te plote!

Nga Tritan Shehu
E nisa kete postim nga nje komunikim qe pata me banore te Lagjes se Zinxhirave, te pa pune, pa te ardhura, nje zone shume e varfer ku jetojne reth 120 familje rome, 50 te komunitet egjiptian etj, ku asistenca mungon ne masen 80%, ku uji shkon nje ore ne dite, ku kanalizimet jane burim infeksionesh, e turpeshme kjo.
Jane te harruar e te diskriminuar!
Ne fakt kjo eshte gjendja e te gjithe Bashkise, e te gjithe Qarkut, edhe e Dropullit, Libohoves, Kelcyres, Permetit, Tepelenes e Memaliajt, edhe ne keto dite te veshtira te nje kercenimi virusal.
Po keshtu eshte gjendja e nje sistemi shendetesor ne Qark me nje numer shume te vogel mjekesh e sherbimesh, e nje spitali ku mungojne shume specialitete e ku per disa jave nuk ka as Anestezit-Reanimator, pikerisht tashti kur ka nevoje me shume se kurre per ata.
Dhe keta qytetare dinjitoze, qe akoma nuk e kane braktisur kete Qark, jo vetem duhen mbeshtetur, por dhe duhen pergezuar per pergjegjeshmerine qe po tregojne, qetesine e tyre historike, qytetarine tradicionale qe po vazhdojne te manifestojne, respektimin e atyre regullave mbrojtese qe varen nga ata, pra duke bere detyren e tyre qytetare, ndersa, Shteti, Qeveria, Bashkia, Prefektura….a
sgje!

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment