Gjirokastra vater e Covid 19, spitali Omer Nishani pa kushte dhe ambjente per te pritur te infektuarit

Qyteti i Gjirokastres eshte me i godituri nga pandemia e Covid 19 ku rastet ditore vazhdojne te jene te larta.
Ndonese Ministria e Shendetesise ka pohuar se do te krijohen ambiente te posacme per te prekurit me Covid 19 ne spitalin rajonal Omer Nishani ne Gjirokaster eshte ne dispozicion vetem nje dhome e cila nuk i permbush standardet per te pritur te infektuarit.
Nga pamjet e mundesuara nga @jugunews.net shihen qartazi bomblat e oksigjenit ne cfare kushte jane si dhe shtreterit ku marrin trajtim te infektuarit. Sic duket ky spital nuk eshte gati gati per te pritur paciente te infektuar ne rast te nje shtimi te mundshem te rasteve dhe per tiu mundesuar nje sherbim cilesor shendetesor. Ajo qe te bie ne sy eshte edhe mungesa e stafit mjekesor per tiu sherbyer perkundrazi te infektuarit jane lene te vetmuar ne dhome tek sa jane te lidhur me oksigjen.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment