Gjykata Kushtetuese, Meta: Na bën moral zonja e Bilalit, që e bllokoi integrimin për çështjen e qarkut të Fierit

Presidenti Meta ka dalë gjatë ditës së sotme në një konferencë urgjente për shtyp, ku ju është përgjigjur akuzave të kryeministrit Rama, se po çon letra në Bruksel për të minuar procesin e integrimit të Shqipërisë.

“Kësaj ju bë shumë jehonë nga zonja e bilalit”, tha Meta duke shpjeguar të vertetën e letrës.

Meta ka lexuar letrën e plotë që i ka dërguar Komisionerit të KE ku i ka kërkuar çeljen e negociatve për Shqipërinë.

Pas pyetjes së gazetarëve në lidhje me negociatat dhe me Gjykatën Kushtetuese Meta tha se nese unë kam tre vjet qe e them, pasi është shumica që kerkon të kapi edhe Gjykatën Kushtetuese .

Pa Gjykatë Kushtetuese nuk ka jetesë paqesore pasi nuk ka arbitër as ne fushen poltike dhe as ne ate ekonomike. Ajo eshtë garante e sovraniteteit të shtetit.

Kam bërë përpjekje për tu bërë vendin më Gjykata Kushtetuese. Këtij problemi ti druhen ata që e kanë shkaktuar këtë problem.

A e thirrën mazhoranca Venecian, pse nuk e priten këta Venecian dhe miratuan ligjet. Ata duan të minojnë interesin publik dhe atë kombëtar.

“E kush po na bën moral, zonja e Bilalit që e bllokoi integrimin europian për tre vjet për çeshtjen e qarkut të Fierit”, tha Meta duku ju pergjigjur pyetjeve të gazetarëve.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment