Gjynah Ramë Ziu, çfarë letre shkruan…

0
106

Nga Artur ZHEJI

I shkruan letër Lulëzim Bashës. Më ike nga 17 Maji i vitit 2017, i thotë Ramë Ziu, keqkëshilluar dhe keqpqërdorur nga një “small group with another agenda” (“nga një grup i vogël me një axhendë tjetër”, sikundër shkruante ish ambasadori Arvizu në 21 Janarin e vitit 2011…)

E çfarë kuptimi ka që e la pas vetes krekosjen e disa ditëve më parë? Nuk do të përplaset më 30 Qershorin e ardhshëm? Nuk i kishte bërë mirë llogaritë? Po Grupi i vogël, me “G” të madhe çfarë thotë? Apo iku edhe ay, grupi që e mbështeste deri në fund në të drejtën e tij “Kushtetuese”?

“I dashur Kryetar”, e fillon letrën e tij, kryeministri. E kujt? Kryetarit të një partie që e provokoi deri ne kockë, duke i thënë e stërthënë se është një parti dhe një popull zgjedhor aseksual, “që nuk i ngrihet!”, sipas “RamëZiut” do thoshte mentori, miku dhe armiku i tij i dikurshëm dhe i sotëm Spartak Ngjela…

Sot na shkruan një letër, krejt pa gabime drejtshkrimore, me “K” të madhe “Kryetar”, e më pas Ju, me “J” të madhe, e të tjera gjëra të mallëngjyeshme si këto.

Një letër flirt, e denjë për recitime “portokallie”, një thirrje e fundit, për çfarë?

Për të mirën e Shqipërisë!

Duke harruar se sot, do apo sdo Rama apo Luli, është më e fortë dhe më kërkuese edhe se sa Rama, edhe se sa Lulëzim Basha. Sepse vetëvrasjen politike të këtij të fundit, Bashës pra, askush nuk e do, përveç Ramës kuptohet.

Sa shumë beson te gënjeshtrat e vjetra, te aftësia e tij për të joshur, që dikur, për vite të tëra, bënte kërdinë, me thënë të vërtetën.

Basha, le të bëjë si të dojë, është e drejta e tij, por Partia që ai drejton, sot është më fortë se ai, zgjedhësit e tij, nuk janë lepurusha, që pasi ti i rreh, i gazifikon, i burgos, u lëshohen karrotave të tua.

Pasi kapin ministrin tënd dhe drejtorat e tu të pangopur, me 20 milionë euro për 1 kilometër rrugë të shtruar, në një goditje 40 milionëshe pra, tu thuash që burgose dynjanë edhe për 20 euro korrent të papaguar, duke dashur të bësh shtet!

Zgjedhjet do të bëhen patjetër! Por pa ty kryeministër, askush nuk është kundër zgjedhjeve, përkundrazi, zgjedhje o sot o kurrë vlla, se koha me ty në krye po rrjedh shumë keq, dhe është keq edhe për ty. Pyete edhe “grupin e vogël” se edhe ata e dinë po heshtin nga frika para teje.

Valixhet besoj janë gati?

Këtë doje të qartësoje me letrën tënde për kryetarin e PD-së, me shkronjën “K” në krye të fjalës? Je në thelb një gallataxhi i paparë, por ata stë kuptojnë, ske çbën, ktheu në politikë në jetën tënde të katërt, se të tretën ja ke kushtuar rrobëqepjes, në garë me të madhin Kujtim Gjuzi, që po të pret kaq vite, sir!

Shkruaj nje koment