Google gjobitet me 391 milione dollare per mashtrim te perdoruesve

0
99

Kompania Google pranoi te paguante 391.5 milione dollare,per te mos nisur procedurat ligjore qe kishin nisur kunder saj nga 40 shtete federale amerikane. Prokuroret e shtetit kane akuzuar Google se ka mashtruar perdoruesit e saj ne lidhje me mbledhjen e te dhenave per vendodhjen e tyre,edhe kur ata çaktivizojne gjurmimin e vendndodhjes kur konfigurojne llogarite e tyre. Kompania u urdherua te jete transparente ne lidhje me gjurmimin e vendndodhjes ne te ardhmen dhe te zhvilloje nje faqe interneti ku perdoruesit mund te shohin saktesisht se cfare te dhenash po mblidhen.

Shkruaj nje koment