Greqia ‘nxjerr jashte loje’ vaksinat e kryera ne Shqiperi, dy doza te pamjaftueshme

0
41

Shteti grek prej dy muajsh nuk njeh vaksinat e kryera ne Shqiperi qofshin keto Pfizer, AstraZeneca etj. Ne aplikacionin qe disponojne gjate skanimit, barkodi i vaksines ne certifikaten e vaksinimit rezulton “error” qe do te thote se personi qe e mbart kete certifikate vaksinimi nuk i lejohet te mar asnje lloj sherbimi. Perpos kesaj kudo ne institucionet apo biznese, kerkohet doza e 3 e vaksines anti covid. Qeveria shqiptare dhe ministria e shendetesise hesht perpara ketij fenomeni me shtetin helen duke bere qe shume emigrante apo edhe udhetare shqiptare qe punojne, merren me tregti apo shkojne si turiste ne shtetin grek te penalizohen duke mos llogaritur kush shpenzimet qe nje individ ka si dhe demet ne ekonomine e tyre. Tek sa shteti shqiptar qendron indiferent perpara ketij fakti , ata qe e vuajne jane vetem shqiptaret e thjeshte.

Shkruaj nje koment