Grevë 24 orë në Greqi, ndërpresin punën transporti, spitalet e deri edhe gazetarët

Udhëtarët e Athinës do të jenë pa shërbime hekurudhore elektrike të enjten, ndërsa punonjësit në operatorin e transportit me rrugë fikse STASY u bashkuan me një grevë 24-orëshe të njoftuar nga sindikata e nëpunësve civilë të Greqisë ADEDY, duke kërkuar masa mbrojtëse për punonjësit dhe punësimet masive në sektorit shëndetësor.
Punonjësit e tramvajit zgjodhën një ndalim pune midis orës 6 pasdite dhe fundit të ndërrimit të turnit të tyre në vend të një greve të plotë, siç u njoftua fillimisht. Autobuzët do të funksionojnë normalisht.
Kurse në transportin ajror, vetëm kontrolluesit e trafikut ajror, mekanikët e sigurisë ajrore dhe punëtorët e telekomunikacionit të Autoritetit të Aviacionit Civil i pezulluan veprimet e tyre të punës për të enjten dhe të premten, që do të thotë se fluturimet e brendshme dhe ndërkombëtare në aeroportet e Greqisë do të zhvillohen normalisht.
Greva do të ndikojë gjithashtu në shërbimet e trageteve, pasi sindikatat që përfaqësojnë inxhinierë detarë, ekuipazhe të rinj të motorëve, kuzhinierë dhe elektricistë po marrin pjesë në grevë.
Punonjësit shëndetësorë po marrin pjesë në grevën mbarëkombëtare të së enjtes, me Federatën Panhelenike të Punonjësve të Spitalit Publik (POEDIN) që bën thirrje për masa mbrojtëse për punonjësit dhe punësimet masive në sektorin shëndetësor.
POEDIN u ka bërë thirrje anëtarëve të saj që të mblidhen në hyrjet e spitalit në orën 8 të mëngjesit.
Një mbledhje do të pasojë në mesditë në Ministrinë e Shëndetësisë, ku marrin pjesë POEDIN dhe drejtuesit e sindikatave të Atikës.
Sindikata e mësuesve të shkollës së mesme greke (OLME) gjithashtu ka njoftuar se po merr pjesë në grevës të së enjtes.
Më në fund, edhe gazetarët do të marrin pjesë me një ndalesë pune dy-orëshe midis orës 11 dhe 13:00.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment