Historia e jetës së presidentit të Ukrainës Zelensky, e treguar në një libër të ri komik

0
106

TidalWave Comics publikoi të mërkurën një libër komik që përshkruan jetën e presidentit ukrainas Volodymyr Zelensky.

Libri komik, “Pushteti politik: Volodymyr Zelenskyy”, është pjesë e serisë së librave komikë të kompanisë që fokusohet rreth politikanëve dhe figurave politike. Libri me 22 faqe është shkruar nga Michael Frizell dhe vizatuar nga Pablo Martinena. Ai u publikua disa ditë përpara se lufta midis Ukrainës dhe Rusisë të arrinte kufirin tre mujor.

“Ky ishte një skenar sfidues për të shkruar. Botuesi dhe unë donim të përqendroheshim te njeriu përtej fokusit aktual të medias – lufta e Ukrainës me Rusinë dhe beteja e vullneteve të Zelensky-t me Putinin. Kush është ai? Çfarë e bën atë të shënojë? Pse është ai lideri i duhur për Ukrainën në këtë moment? Këto janë gjërat për të cilat isha kurioz kur fillova kërkimin,” tha Frizell, sipas TidalWave Comics.

Zelensky u bë i njohur si komedian dhe aktor përpara se të zgjidhej president. Një pjesë e parave të fituara nga libri komik do të shkojnë në Kryqin e Kuq Ndërkombëtar në mbështetje të Ukrainës.

“Ky libër do të thotë shumë për mua për shkak të trashëgimisë sime ukrainase. Të dy grupet e gjyshërve të mi emigruan nga Ukraina. Doja ta përdorja këtë medium jo vetëm për të treguar një histori, por për të dhuruar disi për kauzën në të njëjtën kohë,” tha botuesi Darren G. Davis. “Nuk është keq që Volodymyr Zelenskyy ka një histori magjepsëse.”

Shkruaj nje koment