Holanda i thotë Jo hapjes së negociatave me Shqipërinë, Po Maqedonisë

0
119

Parlamenti Hollandez i ka thënë sot Po hapjes së negociatave me Maqedoninë e Veriut dhe Jo hapjes së negociatave me Shqipërinë.

Sipas Këshillit të Çështjeve të Brendshme dhe Këshillit të Punëve të Jashtme në Parlamentin Holandez, pas dëgjimit të diskutimeve, u konstatua se sipas qeverisë holandeze, Shqipëria nuk po arrin rezultate të prekshme në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar. Po kështu vëren se në bazë të këtij raporti të progresit mund të vërtetohet se Shqipëria nuk i plotëson kushtet e vendosura, ndaj i bën thirrje qeverisë holandeze të mos pajtohet me propozimin e Komisionit për fillimin e negociatave për pranimin në BE

21 501-02

Nr. 2019

General Affairs Council and Foreign Affairs Council

MOTION OF THE MEMBER REPLIES C.S.

Proposed June 11, 2019 The Chamber,

after hearing the deliberation,

noting that, according to the Dutch government, Albania is not achieving tangible results in the fight against corruption and organized crime;

notes that on the basis of this progress report it can be established that Albania does not meet the conditions set;

calls on the Dutch government not to agree with the Commission’s proposal to start negotiations for EU accession;

And proceeds to the order of the day.

Anne Mulder Drost

Shkruaj nje koment