Home Office: Shumica e emigrantëve në Mbretërinë e Bashkuar që pretendojnë se janë viktima të skllavërisë janë shqiptarë

0
217

Shqiptarët përbënin më shumë se gjysmën e emigrantëve që pretendonin se ishin viktima të skllavërisë moderne në gjysmën e parë të vitit të kaluar, shkruan thenationalnews.

 Të dhënat e marra sipas ligjeve për Lirinë e Informacionit nga Ministria e Brendshme tregojnë se 1,156 persona janë regjistruar si pretendime të tilla midis janarit dhe qershorit 2022.

Nga këta, 591 ishin shqiptarë, sipas shifrave të siguruara nga departamenti pas një kërkese nga grupi i fushatës Migration Watch.

116 persona të tjerë që pretendonin se ishin viktima të skllavërisë moderne gjatë kësaj periudhe ishin nga Eritrea, 89 ishin nga Sudani, 71 ishin nga Irani, 69 ishin nga Vietnami dhe 46 ishin nga Afganistani.

Shifrat zyrtare të Zyrës së Brendshme tregojnë se 12,747 migrantë kaluan Kanalin deri në fund të qershorit të vitit të kaluar. Kjo tregon se rreth 9 për qind e të ardhurve gjatë asaj periudhe pretendonin se ishin viktima të skllavërisë moderne.

Sipas të dhënave, numri i shqiptarëve që thanë se ishin viktima të skllavërisë moderne në gjashtë muajt e parë të vitit 2022 është më shumë se dyfishi i shifrës për të gjithë vitin 2021.

Në atë vit, 218 nga 1946 persona që pretendonin se ishin viktima të skllavërisë moderne u regjistruan nga Home Office si shqiptarë.

Shkruaj nje koment