Ikja e mjekëve nga Shqipëria, qeveria “pranon” dështimin, Manastirliu: Është një problem që kërkon punë në disa drejtime

0
89

Ministrja e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu, gjatë një konferencë me gazetarët, është shprehur se largimi i mjekëve nga vendi jonë është një problem dhe betejë e përditshme.

Ajo u shpreh ndër të tjera se ky është një problem, dhe se kërkon një punë në disa drejtime, si në fuqizimit të burimeve njerëzore, përmirësimin e kushteve të punës, dhe hapjen e specializimeve të përvitshme.

“Lëvizja e lirë e mjekëve është fenomen i izoluar, por që ka prekur vende të rajonit , europiane dhe deri edhe në vende si MB. Sigurisht ajo që dua të them është që gjatë 2022, 335 mjek janë punësuar në sistemin tonë shëndetësorë. Vetëm 2022, 100 mjekë specialistë janë atashuar, mbi 900 infermierë të punësuar.

Shkruaj nje koment