Imperativi për një”Dhjetor” të ri

0
53

Nga Tritan Shehu

Imperativi per nje “Dhjetor” te ri.
Duke kujtuar ato dite madhore te historise sone sot te zhytur ne autokraci, ne diktatin, varferine e arrogancen e saj, qe per hir te pushtetit kerkon ta ktheje Shqiperine tone perseri drejt Lindjes, qartesimi i ideve e i konkluzioneve per te ndaluar rrenien tone ne humnere eshte nje domosdoshmeri per cilindo prej nesh, pjesemares te asaj levizje te madhe, apo te tjere, kushdo qofte.
Dhe mbi cdo analize, mbi eksperiencen tone te asaj levizje mbarepopullore, mbi ate cfare na sjell apo meson historia e jone, del vetem nje konkluzion:
Shqiperia ka nevoje per nje Dhjetor te Ri!
Perndryshe shembujt tragjike te te kaluares sone, qe vazhdojne te na kercenojne me fantazmat e tyre, rrezikojne te kthehen perseri ne realitete asgjesuese per ne.
Dhe atehere do te jete shume vone, rivendosja e demokracise dhe e drejtimit tone Perendimor do te na kerkoje nje cmim shume here me te larte se sa sot.

Shkruaj nje koment