Inflacioni ne Eurozone shenon renie ne nentor

0
116

Norma vjetore e inflacionit qendroi ne 10% ne eurozone kete muaj, nga 10.6% ne tetor, tha Eurostat te merkuren. Sipas vleresimit te pare te Eurostat-it, energjia eshte nje nder kontribuesit kryesore ne normen vjetore te inflacionit me 34.9% nga 41.5% ne tetor. Ushqimi, alkoli dhe duhani pasuan energjine me 13.6%, mallrat industriale joenergjitike me 6.1% dhe sherbimet me 4.2%. Nder vendet e eurozones, normat me te larta u postuan nga Letonia, Lituania dhe Estonia, ndersa normat me te uleta u pane ne Spanje, France dhe Malte.

Shkruaj nje koment