INSTAT: Ekonomia rënie me -5.52% gjatë 9-mujorit të 2020

0
207

INSTAT ka publikon ecurinë ekonomike për 9-mujorin 2020. Nga të dhënat konstatohet rënie me -5.52%

Sipas INSTAT, situata e pandemisë së Covid-19 ka ndikuar në tkurrjen ekonomike. Ndërkohë, periudha korrik-shtator vlerësohet 3.47%

Instat vlerëson se ndikimi negativ në ecurinë ekonomike janë, tregtia, transporti dhe shërbimi ushqimor Nga ana tjetër qeveria parashikon që në 2020 tkurrja ekonomike do të jetë mbi 6%

Shkruaj nje koment