INSTAT :”Gjirokastra me zemër të dobët “

0
50

Sipas të dhënave të INSTAT Gjirokastra,Korca ,Berati dhe Vlora janë në mesin e qyteteve që kanë pasur numrin më të lartë të vdekjeve lidhur me sëmundjet koronare. Në krahun tjetër, qytetet që janë më pak të prekura nga sëmundja në fjalë janë Elbasani, Tirana, Lezha, Durrësi. Më shumë se gjysma e vdekjeve gjatë vitit të kaluar në Shqipëri kanë ardhur si rrjedhojë e problemeve me zemrën. Sipas INSTAT, në vitin 2018, vdekjet nga grup sëmundja “Aparati i qarkullimit të gjakut” arritën në 11,599, ose 53,2% e vdekjeve gjithsej. Shkaktari kryesor i kësaj sëmundje, pohojnë ekspertët, është stili i jetesës dhe dieta ushqimore dhe stresi në nivele të larta.

Shkruaj nje koment