ISHP: Nëse keni rrufë apo grip, shkoni në shtëpi dhe konsultohuni me mjekun!

Instituti i Shëndetit Publik i bëri thirrje qytetarëve sot në Facebook se “nëse keni rrufë apo grip, shkoni në shtëpi dhe pushoni, konsultohuni me mjekun tuaj dhe merrni masa mbrojtëse që mund të zvogëlojnë rrezikun e gripit.”

Në masat kryesore parashikohen të njëjtat këshilla që po jepen në mbarë botën nga OBSh kundër përhapjes së koronavirusit:

Ruani higjienën vetjake.

Shmangni përdorimin e panevojshëm të antibiotikëve.

Shmangni kontaktet e ngushta me njerëzit.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment