Italianët mision kërkimor në Manastirin e Shën Marisë në Goranxi

0
62

Falë mbështetjes së Ministrisë së Jashtme Italiane, projekti kërkimor i CNR (Këshilli Kombëtar i Kërkimeve) “Teknologji multidisiplinore për studimin dhe ruajtjen e manastireve të epokës post-bizantine në Shqipërinë jugore”, vijon punën kërkimore për të rikuperuar dhe nxjerrë në pah objekte të kultit që me arkitekturën e tyre të përzier dhe aparatet e shumëllojshme dekorative, dëshmojnë historinë e krishterëve të Lindjes.
I pari prej tre komplekseve të përzgjedhura të arkitekturës mesjetare, është Manastiri i Shën Mërisë në Goranxi të Gjirokastrës.

Ky mision drejtohet nga profesoresha italiane Elena Gigliarelli.

Shkruaj nje koment