Kerkohej varri i Kleopatres,zbulohet tuneli 1300 m i gjate ne Egjipt

0
152

Ministria Egjiptiane e Turizmit dhe Antikitetit ka njoftuar zbulimin e pabesueshem te nje tuneli ne nje shkemb,thelle nen toke,ne zonen e Tempullit Taposiris Magma,ne Egjipt. Tuneli masiv,i cili eshte pershkruar si nje”mrekulli gjeometrike” shtrihet ne mbi 1.300 metra gjatesi. Gjate germimeve u gjeten nje sere enesh dhe vazosh qeramike nen sedimentin e baltes,si dhe nje bllok drejtkendor guri gelqeror. Prane tempullit u gjeten edhe 2 koka prej alabastri,njera prej te cilave i perket periudhes Ptolemeike.

Shkruaj nje koment