Kërkojnë rikthimin e vizave për shqiptarët, deputetët holandezë vijnë në Tiranë me “mision”

0
110

Këtë të hënë në Tiranë pritet të vijë një grup deputetësh nga Holanda, parlamenti i të cilit javën e kaluar votoi me shumicë që Shqipërisë t’i rikthehet regjimi i vizave. Deputetët vijnë nga komisioni i integrimit dhe pritet që të mbledhin fakte e prova.

Kjo vizitë fakt mbledhëse vjen vetëm dy para vizitës se shefes së diplomacisë europiane Federica Mogherini, e cila merr pjesë në Samitin e Brdo-Brijunit. Samit që zhvillohet pas atij të Berlinit dhe sjell në Tiranë sërish liderët e Ballkanit perëndimor.

Deputetët  holandezë do të përcjellin në Parlamentin e tyre edhe një raport lidhur me rezolutën e miratuar nga  legjislativi i tyre për heqjen e vizave me Shqipërinë

Shkruaj nje koment