Kim: Berisha në fushatë, si zjarrvënësi i fshatit që premton të shuajë zjarret

0
111

Angazhimin e ish-kryeministrit Sali Berisha në fushatën e zgjedhjeve të 14 majit, ambasadorja amerikane, Yuri Kim, e sheh si një lëvizje të gabuar. Në një intervistë për Zërin e Amerikës, Kim thotë se qytetarët shqiptarë janë të zgjuar dhe e dinë se kjo nuk ka logjikë.

Është një gjë e gabuar. Është e gabuar. Në mendimin objektiv dhe të mirëmenduar të Sheteteve të Bashkuara të Amerikës, personat të cilët janë të përcaktuar, nuk duhet të jenë përfaqësues të popullit shqiptar. Populli shqiptar meriton më mirë dhe kërkon më mirë. Me këtë ka të bëjë demokracia, me këtë ka të bëjë edhe reforma në drejtësi. Dhe mendoj se kur ke njerëz të përcaktuar nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës për korrupsion domethënës, kur këta individë pretendojnë që do të largojnë korrupsionin, është njësoj si zjarrvënësi i fshatit që premton se do shuajë të gjitha zjarret; madje jo vetëm kaq, por kërkon edhe të gjitha shkrepset që mund të gjejë nga të gjithë fshatarët e tjerë. Është thjesht e gabuar, e gabuar. Dhe mendoj se qytetarët e zakonshëm shqiptarë janë të zgjuar dhe e dinë se kjo nuk ka logjikë. Mendoj se qytetarët shqiptarë meritojnë më mirë dhe më shumë se aq; Shtetet e Bashkuara të Amerikës besojnë se Shqipëria meriton dhe duhet të jetë më mirë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here