Kodi Zgjedhor/ Kuvendi rrëzon me 96 vota dekretin e presidentit

Ashtu siç u paralajmërua nga kreu i qeverisë Edi Rama, kuvendi i Shqipërisë ka rrëzuar dekretin e presidentit Ilir Meta për shqyrtimin e Kodit Zgjedhor të miratuar nga maxhoranca pa dakordësinë e opozitës.
Dekreti u rrëzua me 96 vota kundër.
Me rrëzimin e dekretit tashmë mbetet në fuqi formula e koalicioneve ku partitë duhet të grupojnë kandidatët në një listë të vetme.
Kodi Zgjedhor hyn automatikisht në fuqi pa ndryshimet që kërkonte presidenti Ilir Meta dhe opozita.
Kreu i shtetit ktheu në Kuvend dekretin për Kodin Zgjedhor, ndërsa kërkoi opinionin e Komisionit të Venecias lidhur me rekomandimet që duhen bërë në hartimin e tij.
Kreu i qeverisë Edi Rama doli kundër kësaj ndërhyrje, edhe pse Brukseli kërkoi me ngulm të pritet opinioni i ‘Venecias’.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment