Konferencë shkencore për martiren Musine Kokalari në Gjirokaster

0
562

 

musine-kokalari

“Musine, muza ime”

Ditën e shtunë, 12 Nëntor 2016 në orën 9 30 në ish kinemanë e qytetit Gjirokaster muzeu Musine Kokalari me mbeshtetjen e fondacionit gjerman “Friedrich Ebert” do te zhvilloje nje konference shkencore ne nder te martires antikomuniste.

Ne kete konference do te kete referata nga studiues nga Shqiperia, Kosova, Maqedonia, Gjermania, Belgjika dhe nga te aferm e familjare te Misinese.

Aktiviteti do te kete karakter njohës për Musine Kokalarin dhe gjurmëlënien e saj në shoqërinë tonë si shkrimtarja e parë shqiptare, studiuese, opozitare e bindur dhe e palëkundur e regjimit komunist, përhapëse dhe mbrojtëse e ideve pluraliste në Shqipërinë e pas Luftës së Dytë Botërore, mbrojtese e mendimit të lirë./ jugunews.net

 

Shkruaj nje koment