KQZ nis procedurat për 14 majin, si do të propozohen anëtarët e KZAZ-ve

0
174

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) ka zhvilluar sot mbledhjen e parë për vitin 2023.

KQZ ka përcaktuar mënyrën se si do të propozohen anëtarët e KZAZ-ve për zgjedhjet e 14 majit.

Partia Socialiste do të porpozojë 2 anëtarë për çdo KAZA duke qenë se është partia në maxhorancë. Partia Demokratike do të propozojë dy anëtarë si partia më e madhe opozitare

Ndërsa Partia Socialdemokrate dhe Partia e Lirisë do të porpozojnë secila nga një anëtar për çdo KZAZ.

Anëtari i shtatë zgjidhet në gjysmën nga PS dhe gjysmën nga PD. Sekretari do të propozohet nga PS dhe zëvendëskryetari nga PD.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here