Kriza energjitike:Gjysma e vendeve te eurozones po shkojne drejt recensionit,parashikon FMN

0
119

Ekonomia e Europes parashikohet te goditet keq nga kriza energjitike e shkaktuar nga lufta e Rusise ne Ukraine. Gjysma e 19 vendeve qe perdorin euron do te shkojne drejt nje recensioni,ka thene drejtoresha menaxhuese e Fondit Monetar Nderkombetar. “Horizonti eshte erresuar ndjeshem gjate vitit te kaluar. Nje vit me pare ne ishim duke u rikuperuar nga Covid-19 dhe perfunduam me mbi 6% rritje globale. Dhe me pas 2 goditje: Omicron dhe Lufta e Rusise ne Ukraine jo vetem qe e nderprene rimekembjen,por e kthyen ate”,tha Kristalina Georgieva.

Shkruaj nje koment