Krize e paprecedente ushqimore, 30 milione femije ne bote te kequshqyer

0
105

Konfliktet e armatosura, efektet e ndryshimeve klimatike dhe pandemia, kostoja ne rritje e jeteses po shkaktojne nje krize te paprecedente ushqimore, e cila tashme ka cuar me shume se 30 milione femije ne kequshqyerje akut. Ky eshte alarmi i ngritur ne nje njoftim te perbashket nga agjenci te ndryshme te Kombeve te Bashkuara. “Kjo situate ka te ngjare te perkeqesohet edhe me shume ne vitin 2023. Ne duhet te sigurojme aksesin e ushqimit te shendetshem per femijet e vegjel, vajzat dhe grate shtatzena dhe ato qe ushqehen me gji”, tha CEO i FAO, QU Dongyu. Alarmi ka te beje kryesisht me 15 vende. Per kete arsye, agjencite kerkojne qe te pershpejtohet zbatimi i Planit Global te Veprimit per Femijet ne nevoje.

Shkruaj nje koment