‘Krizë’ për medikamente, antibiotikët pritet të rikthehen në kryeqytetet e BE-së

0
165

Mungesa e antibiotikëve dhe barnave të tjera u ka shkaktuar qeverive në të gjithë Bashkimin Evropian dhimbje koke teksa qytetarët bëhen gjithnjë e më të zemëruar pasi përballen me pasojat e pamundësisë për të aksesuar medikamentet thelbësore.

Ilaçet kundër dhimbjeve dhe ilaçet kundër temperaturës (çdo gjë që përmban Paracetamol ose Ibuprofen), si dhe antibiotikët, janë në mungesë në barnatore dhe ilaçet për fëmijë janë veçanërisht të pakta.

Sipas shefit të gjenerikëve të BE-së, Adrian van den Hoven, tregu i antibiotikëve pritet të stabilizohet në rreth një muaj për sa kohë që shkalla e infeksioneve bie

Sidoqoftë, kontinenti aktualisht është i rrënuar nga një kombinim i gripit, COVID-19 dhe virusit sincicial të frymëmarrjes, duke çuar në një rritje të shtrimeve në spital dhe kërkesës për ilaçe. Me rreth tre muaj të dimrit dhe sezonit të gripit të mbetur, ka shqetësime se zinxhirët e furnizimit mund të shtrihen në pikën e thyerjes.

Në një intervistë me EURACTIV, van den Hoven nga Medicines for Europe tha se situata mund të normalizohet “për rreth një muaj, për sa kohë që shkalla e infeksioneve bie”.

Megjithatë, problemi është se pas pandemisë, stinët e infeksionit nuk janë aq të parashikueshme sa përpara COVID

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here