Kumbaro vendos fashe orare per muziken ne vere

0
120

Qeveria ka miratuar amendimet për sa i përket vlerësimit të zhurmave në mjedis. Ministrja e Turizmit dhe e Kulturës, Mirela Kumbaro tha pas mbledhjes së qeverisë se do të ketë më shumëm kontrolle dhe ndarje detyrash mes institucioneve për shmangur ndotjen akustike në ambiente gjatë sezonit të verës.

Siç shtoi ministrja, fashat orare për aktivitetet muzikore gjatë sezonit të verës do të jenë nga ora 12 e drekës deri në 12 të natës. Ky ligj do të kalojë në Kuvend për miratim javët në vijim dhe më pas bashkitë do të përcaktojnë hartën e zhurmave.

Shkruaj nje koment