Lamtumirë makinave me benzinë dhe naftë nga viti 2035, votoi Parlamenti Evropian

0
93

Parlamenti Evropian miratoi sot legjislacionin e ri që në mënyrë efektive heq dorë nga motorët me djegie të brendshme në makinat e reja të pasagjerëve dhe automjetet e lehta komerciale nga viti 2035.

me 340 vota kundër 279 dhe 21 abstenime, eurodeputetët miratuan marrëveshjen e arritur me Këshillin mbi standardet e rishikuara të emetimit të dioksidit të karbonit për makinat e reja, në përputhje me objektivat ambicioze të klimës së BE-së në të ashtuquajturën paketë “Fit for 55”.

Shkruaj nje koment