LISTA/ Bizneset e para që do lejohen të punojnë pas pak ditësh

Ditët e ardhshme janë disa biznese që do të ngrenë qepenat, pas mbylljes për shkak të izolimit total nga gjendja e krijuar prej pandemisë së koronavirusit. Kryeministri Edi Rama ka treguar në “Opinion” skenarin e hapjes që sipas tij është i lidhur me hyrjen në fuqi të ndryshimeve në Kodin Penal.
“Me futjen në Kodin Penal të dy paragrafëve të rëndësishëm për epideminë, duke pritur zbardhjen që ma ha mendja do vijë shpejt edhe firma nga Zyra e Presidentit për të pasur një qëndrim të harmonizuar dhe një produkt sa më gjithëpërfshirës, në varësi të asaj, duhet të jetë e qartë se kur të hapemi kush shkel rregullat është shumë më i rrezikshëm se sa sot.
E kemi në skenarin e hapjes tre kategori, që janë kategoritë me risk të ulët, të mesëm dhe të lartë.
Me risk të ulët ku do të merren parasysh një sërë kriteresh para se të lejohen të punojne janë: shitje me pakicë në dyqane, tregti me pakicë e veshjeve, aktiviteti i taksive me një person të vetëm, tregtia e tekstileve me pakicë, tregtia e artikujve prej lëkure, pajisjeve të ndriçimit, luleve,orëve bizhuteritë, pajisjet audio, qylymat, lodrat për fëmijë, etj.
Kjo është fasha e parë që duam ta hapim në ditët në vijim. Kur them në ditët në vijim është e rëndësishme të hyjë në fuqi Kodi Penal e që nuk bëhen numra me jetët e njerëzve.
Java e ardhshme do jetë hapje përgatitore, do u themi çfarë pritet do i kenë shumë të qarta protokollet e sigurisë, do garantojnë veten, punonjësit e klientët” – tha Rama.

SHPËRNDAJE

Shkruaj nje koment