“Lufta dështoi”, Luksemburgu do të legalizojë rritjen dhe përdorimin e kanabisit në shtëpi

0
201

Qeveria e Luksemburgut ka njoftuar ndryshime në ligjin për kanabisin, me plane për të legalizuar rritjen dhe përdorimin e drogës në shtëpi.

Si pjesë e një pakete masash për trajtimin e krimit të drogës në vendin me 632,000 banorë, të rriturit do të jenë në gjendje të rritin deri në katër bimë kanabisi në familje për përdorim personal.

Qeveria do të lejojë gjithashtu shitjen e farave të kanabisit në dyqane, së bashku me importimin e tyre nga jashtë ose të blera online. Do të shikojë gjithashtu lejimin e prodhimit vendas të farave për qëllime komerciale.

Konsumimi dhe kultivimi do të lejohet vetëm “brenda katër mureve”, edhe pse transportimi apo konsumimi deri në tre gram nuk do të konsiderohet më vepër penale, por përkundrazi klasifikohet si kundërvajtje.

Udhëheqësit e të Gjelbërve – një nga tre partnerët e koalicionit në qeveri së bashku me Partinë Demokratike dhe Partinë Socialiste të Punëtorëve – thanë se masa “përfaqëson një riorientim themelor të politikës së drogës të Luksemburgut”, pasi qeveria synon të trajtojë çështjen e drogës. “Lufta kundër kanabisit ka dështuar“, thuhej në deklaratën e partisë.

Burimi: Euronews

Shkruaj nje koment