Matteo Renzi dorëhiqet, do të luaj videolojra me fëmijët e tij këtej e tutje

0
379

matteo-renziShefi i qeverisë italiane Matteo Renzi mori mbi vete të gjitha përgjegjësitë e dështimit të referendumit të së dielës, duke dhënë dorëheqjen këtë të mërkurë , ashtu sic e kishte njoftuar në Twitter pak orë më parë.

Megjithse deklaroi dorëheqjen, Matteo Renzi  doli para drejtuesve të partisë së tij të majtë PD duke u shprehur nisjen e nje beteje të re për të fituar në zgjedhjet e reja. “ Ligji mbi buxhetin u aprovua. Dorheqja formale në orën 19 00. Faleminderit të gjithëvë dhe rroftë Italia”, pati shkruar në faqen e tij në Twitter rreth orës 15 00. Në orën 20 Renzi prezantoi dorëheqjen.

Gjatë mbledhjes me komitetin drejtues të Partisë Demokrtike (qendra e majtë), apsi bëri një analizë mbi shkaqet e humbjes së referendumit nga ana e tij, ai u shfaq luftarak, i sigurt duke “ mos pasur frikë nga asgjë dhe nga askush”

Matteo Renzi 41 vjecar bëhet i dyti kryeministër pas David Cameron që jep dorëheqjen pas humbjes së një referendum.

Kryetari i shtetit Italian duke filluar që nga sot do të nisë konsultimet me forcat politike të vendit për të përcaktuar hapat që do të hidhen në vazhdim, midis zgjedgjeve të përgjithshme, qeverisë teknike dhe reformës elektorale.

Partia Liga Nord ( ekstremi i djathte) ka kërkuar menjëherë zgjedhje të parakohshme, ndryshe “ do ti bëjë thirrje mbështetësve të dalin në rrugë”.

Të avantazhuar e shikon veten në sondazhe edhe lëvizja 5 Yjet e Pepe Grillos.

Duhet permendur fakti se votëa  shumë të lartë duke i thënë JO referendumit  gjendet midis të rinjve të moshës nën 35 vjec  në masën 81 %  për shkak të papunësisë së lartë sidomos në Jug të vendit ku Matteo Renzi nuk mundi ta mbante premtimin  electoral për hapjen e vendeve të reja të punës.

Të paktën u tregua “ Burrë i ndershëm” para pamundësisë për të zhvilluar ekonominë duke marë përsipër përgjegjësitë dhe nuk bëri si sivëllai i tij shqiptar (Edi Rama) që pasi e pa se dështoi në zhvillimin e ekonomisë së ndershme zgjodhi rrugën më të shkurtër duke e kriminalizuar ekonominë duke i hapur rrugë krimit të organizuar për të mbjellë cdo mal, luginë a kodër me kanabis.

Shefi i qeverisë italiane ,mori mbi vete të gjitha përgjegjësitë e dështimit të referendumit të së dielës, duke dhënë dorëheqjen këtë të mërkurë , ashtu sic e kishte njoftuar në Twitter pak orë më parë.

Megjithse deklaroi dorëheqjen, Matteo Renzi  doli para drejtuesve të partisë së tij të majtë PD duke u shprehur nisjen e nje beteje të re për të fituar në zgjedhjet e reja. “ Ligji mbi buxhetin u aprovua. Dorheqja formale në orën 19 00. Faleminderit të gjithëvë dhe rroftë Italia”, pati shkruar në faqen e tij në Twitter rreth orës 15 00. Në orën 20 Renzi prezantoi dorëheqjen.

Gjatë mbledhjes me komitetin drejtues të Partisë Demokrtike (qendra e majtë), apsi bëri një analizë mbi shkaqet e humbjes së referendumit nga ana e tij, ai u shfaq luftarak, i sigurt duke “ mos pasur frikë nga asgjë dhe nga askush”

Matteo Renzi 41 vjecar bëhet i dyti kryeministër pas David Cameron që jep dorëheqjen pas humbjes së një referendum.

Kryetari i shtetit Italian duke filluar që nga sot do të nisë konsultimet me forcat politike të vendit për të përcaktuar hapat që do të hidhen në vazhdim, midis zgjedgjeve të përgjithshme, qeverisë teknike dhe reformës elektorale.

Partia Liga Nord ( ekstremi i djathte) ka kërkuar menjëherë zgjedhje të parakohshme, ndryshe “ do ti bëjë thirrje mbështetësve të dalin në rrugë”.

Të avantazhuar e shikon veten në sondazhe edhe lëvizja 5 Yjet e Pepe Grillos.

Duhet permendur fakti se votëa  shumë të lartë duke i thënë JO referendumit  gjendet midis të rinjve të moshës nën 35 vjec  në masën 81 %  për shkak të papunësisë së lartë sidomos në Jug të vendit ku Matteo Renzi nuk mundi ta mbante premtimin  electoral për hapjen e vendeve të reja të punës.

Të paktën u tregua “ Burrë i ndershëm” para pamundësisë për të zhvilluar ekonominë duke marë përsipër përgjegjësitë dhe nuk bëri si sivëllai i tij shqiptar (Edi Rama) që pasi e pa se dështoi në zhvillimin e ekonomisë së ndershme zgjodhi rrugën më të shkurtër duke e kriminalizuar ekonominë duke i hapur rrugë krimit të organizuar për të mbjellë cdo mal, luginë a kodër me kanabis.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here