Mbi 120 mijë qytetarë u detyruan të largoheshin nga BE në 2022, Franca me masa më të rrepta

0
77

Në tremujorin e katërt të vitit 2022, gjithsej 123,865 shtetas të vendeve të treta u urdhëruan të largoheshin nga Bashkimi Evropian dhe 28,155 shtetas të vendeve të treta u kthyen në një vend tjetër me urdhër për t’u larguar, zbuloi zyra zyrtare e statistikave të bllokut, Eurostat. .

Sipas Eurostat, si numri i porosive për t’u larguar nga BE-ja ashtu edhe numri i kthimeve u rritën në tremujorin e katërt të 2022 krahasuar me tremujorin e mëparshëm, raporton SchengenVisaInfo.com.

Të dhënat tregojnë se numri i shtetasve jashtë BE-së që u urdhëruan të largoheshin nga blloku në tremujorin e katërt të 2022 u rrit me 11 për qind krahasuar me tremujorin e tretë, ndërsa numri i shtetasve jashtë BE-së që u kthyen u rrit me nëntë për qind.

Shkruaj nje koment