Me rreth 3000 anije turistike me 2.7 milionë pasagjerë, viti i begatë për Greqinë

0
27

Në 8 muajt e parë të vitit, bazuar në të dhënat e përkohshme të Unionit, numri i i anijeve që hynë në Greqi është rreth 3000 krahasuar me 2064 që ishin në të gjithë vitin 2021.

Ndërsa numri i pasagjerëve i kalon 2.7 milionë, pothuajse dyfishi i pasagjerëve të një viti më parë, që ishte afër 1.4 milionë, raportojnë mediat.

Kjo vjen si pasojë edhe i një sërë veprimesh që portet greke kanë ndërmarrë tashmë në kuadër të respektimit të Rregullores së Bashkimit Evropian 2226/2017 (Sistemi Hyrës-Dalje) dhe rrjedhës së përfundimit të projekteve të nevojshme me financim të garantuar nga Investimet Publike, programi në bashkëpunim të ngushtë me Ministrinë e Transportit dhe  Politikës së Ishullit dhe Fondit të Zhvillimit të Pasurive të Paluajtshme të Shtetit (TAIPED).

Është e sigurt, megjithatë, dhe kjo u konfirmua edhe nga pjesëmarrës nga vende të tjera evropiane, se do të kërkohet një periudhë më e gjatë kohore për të aktivizuar plotësisht sistemin përtej pranverës 2023, e cila është parashikuar në orarin aktual.

Shkruaj nje koment